Verkkouutiset

Matalapaine tuo viikonlopuksi voimakkaita sääilmiöitä

Lauantaina etelässä voi esiintyä voimakkaita ukkosia, sunnuntaina pohjoisessa myrskytuulia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Suomen länsipuolelle saapuu lauantain aikana matalapaine, jonka myötä maahamme virtaa etelästä hyvin lämmintä ja kosteaa sekä ukkosille altista ilmamassaa.

Jo aamupäivällä lämpimään rintamaan liittyvät sateet saapuvat maan länsiosaan ja paikoin voi esiintyä ukkosta.

Iltapäivällä ja illalla maan etelä- ja keskiosan yli itään kulkee kylmä rintama. Rintaman yhteydessä maan etelä- ja itäosissa esiintyy laajemmin sade ja ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita etenkin Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueella.

Näihin ukkosiin voi liittyä vahinkoa aiheuttavia tuulenpuuskia sekä paikallisia rankkasateita.

Suomen länsipuolella oleva matalapaine syvenee sunnuntain aikana ja liikkuu kohti pohjoista. Sateiden painopiste siirtyy tällöin pohjoiseen. Vuorokauden sademäärät ovat Lapissa paikoin 20-30 millimetriä.

Matalapaineen myötä tuulet voimistuvat Pohjanlahdella mahdollisesti myrskyksi. Pohjanlahden rannikolla sekä maan pohjoisosassa esiintyy laajalti voimakkaita tuulenpuuskia jopa 20 m/s, jotka voivat aiheuttaa paikoin myrskytuhoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)