Verkkouutiset

Kansliapäällikkö varoittaa: Ministerien työnjaossa pöyristyttävä virhe

Erkki Virtasen mukaan energiapolitiikan siirto ympäristöministeriöön on päätös, joka seuraavan hallituksen on pakko palauttaa oikealle tolalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työ- ja elinkeinoministeriön eläkkeelle jäänyt kansliapäälikkö Erkki Virtanen kolumnoi Ylellä ministerien töistä.

Erkki Virtasen mukaan on väärinkäsitys, että oikeusministeriksi piti saada lainoppinut lainvalmistelussa esiintyneiden laatuongelmien poistamiseksi. Lainvalmistelua valvovat oikeuskansleri ja kansliapäälliköt.

Virtasen mukaan kymmenisen vuotta sitten valtion omistajapolitiikka siirrettiin jääviyssyistä pois silloisesta kauppa- ja teollisuusministeriöstä.

– Sen jälkeen omistajapolitiikkaministeriksi etsittiin juuri näistä jääviyssyistä ministeri, joka ei tiennyt talousasioista yhtään mitään. Jälki oli sen mukaista, Erkki Virtanen kirjoittaa.

– Pääministeriksi tultuaan Juha Sipilä otti sitten omistajapolitiikan omalle vastuulleen. Se oli virhe, sen olen moneen kertaan sanonut.

Virtanen huomauttaa, että nyt Sipilä siirsi nuo hommat Mika Lintilälle (kesk.).

– Eli lähtöruutuun elinkeinoministeriöön. Mihinkähän ne jääviysongelmat yhtäkkiä ovat kadonneet?

Entisen kansliapäällikön mukaan vähälle huomiolle on jäänyt, että myös energiapolitiikka siirrettiin elinkeinoministeriöstä ympäristöministeriöön.

– Erästä tunnettua poliitikkoa mukaellen sanon, että tämä on pöyristyttävä virhe, Erkki Virtanen sanoo.

– Voi vain toivoa, että ympäristöministeri ei kahdessa vuodessa ehdi pysyvästi vaurioittaa maailman parhaaksi arvioitua energiajärjestelmäämme. Seuraava hallitus sitten varmasti palauttaa asiat oikealle tolalle, on pakko. Muuten meidän ei hyvin käy!

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)