Verkkouutiset

”Venäjäriippuvuus” – Suomi tukee hanketta, jota vastustaa 528 europarlamentaarikkoa

Kokoomuksen Henna Virkkusen mukaan Nord Stream 2 -hanke ei saa ymmärrystä europarlamentissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– #NordStream2 ei saa EU-parlamentissa ymmärrystä. 528 meppiä pitää hanketta #energiaunioni’n tavoitteiden vastaisena #venäjäriippuvuus, europarlamentaarikko Henna Virkkunen tviittaa.

Hän on jakanut parlamentin EPP-ryhmän tiedotteen. Siinä unkarilaismeppi András Gyürk ilmaisee huolensa ”Nord Stream putken kapasiteetin kaksinkertaistamisesta”. Nord Stream -kaasuputki kulkee Venäjältä Saksaan Itämerellä.

– Nord Stream 2 on täysin integroidun, turvallisen, kilpaillun ja kestävän energiaunionin perimmäisten tavoitteiden vastainen, hän toteaa.

Sekä alkuperäisen kaasuputkiyhtiön että jatkohanketta valmistelevan yhtiön enemmistöomistaja on Gazprom, joka puolestaan on Venäjän enemmistöomistuksessa.

Venäjävetoisuus on herättänyt huolta. Kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) jätti hallitukselle syyskuun alussa kirjallisen kysymyksen kaasuputkihankkeen turvallisuuspoliittisesta ulottuvuudesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on todennut, ettei hanke ei ole Suomelle ”poliittinen kysymys”, vaan ”kaupallinen hanke”. Suomen myönteinen kanta poikkeaa monen muun EU-maan linjasta. Baltian maat, Puola ja eräät keskisen Euroopan EU-maat ovat vaatineet luopumista Nord Stream 2 -hankkeesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)