Verkkouutiset

Virkkunen HS:lle: Metropolihallintoa ei tarvita, jos uusi sote-malli toteutuu

Henna Virkkusen mielestä metropolihallintoa ei tarvita, jos puolet kuntien budjettivallasta on muualla. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen (kok.) sanoo Helsingin Sanomille, ettei pääkaupunkiseudun metropolihallintoa tarvita, jos sosiaali- ja terveydenhuollon (sote) uudistus toteutuu hallituksen ja opposition sorvaaman mallin mukaisesti.

Hallitus- ja oppositiopuolueet sopivat maaliskuussa, että soten järjestämisvastuu siirtyy viidelle niin sanotulle erityisvastuualueelle (erva). Suuri osa kuntien nykyisestä rahankäytöstä vietäisiin ylemmälle tasolle.

– Ei olisi perusteltua perustaa vaaleilla valittavaa metropolihallintoa pelkästään mal- [maankäytön, asumisen ja liikenteen] kysymyksiä varten, jos puolet kuntien budjettivallasta olisi kokonaan toisella toimielimellä, Virkkunen sanoo HS:lle.

Sote-malliin kevään aikana tehtävät tarkennukset vaikuttavat Virkkusen mukaan sekä metropolilakiin että alueen kuntaliitoksiin.

– Alueen mal-kysymykset on joka tapauksessa ratkaistava, joko kunnon kuntaliitoksin tai yhteishallinnolla, Virkkunen sanoo.

Hän pitää HS:n mukaan liitoksia ensisijaisina. Metropolihallinto on ollut muun muassa SDP:n tavoite. Kokoomus on suhtautunut hallintomalliin nihkeästi ja ajanut Helsingissä kuntaliitoksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)