Verkkouutiset

Professori varoittaa: Talousongelmien kuvitellaan olevan ohi, eivät ole

Taloustieteen professori Matti Virénin mukaan nousuun on yhä matkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Virén kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuudessa lehtiotsikoista, joiden mukaan talouskäänteen merkkejä on ilmassa.

– Mutta onko nytkin kyse vain väärästä hälytyksestä. Siltä vähän tuntuu, hän arvelee.

Matti Virénin mukaan toteutuneet kasvuluvut ovat onnettoman pieniä. Muutos parempaan ei ole tapahtunut ja velka jatkaa kasvuaan. Pahinta myrkkyä ovat tiedot viennin supistumisesta.

Kun autokaupalla menee hyvin ja asuntomarkkinoilla on jonkinlainen minibuumi, syntyy kuva investointien kääntymisestä kasvuun, mutta Virénin mukaan mitään merkkejä tuotannollisten investointien käynnistymisestä ei ole.

– Näiden heiveröisten elonmerkkien valossa kuvitellaan Suomen ongelmien olevan ohi. Valitettavasti niin ei ole. Mitään olennaista muutosta Suomen talouden kroonisiin ongelmiin ei ole saatu: talous ei kasva, työllisyys ei parane, julkinen sektori velkaantuu entiseen tahtiin; eikä kustannuskehitys suhteessa ulkomaihin ole parantunut, Matti Virén toteaa.

Hän kehottaa katsomaan vain numeroita: onko talous kääntynyt kasvuun vai ei.

– Unohtakaa ennusteet, niillä ei Suomeen luoda yhtään työpaikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)