Verkkouutiset

Vihreiden Ville Niinistö: Leikkauslista vaarantaa hyvinvointivaltion

Vihreiden puheenjohtajan mielestä hallitusohjelma on "todella rankka lista".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden Ville Niinistön mielestä julkistetun hallitusohjelman sisältämä ”leikkauslista vaarantaa hyvinvointivaltion. Todella rankka lista”.

Uudistuksissa Niinistö toteaa näkevänsä hyvää sotessa ja perustulokokeilussa.

Vihreässä blogissa Ville Niinistö toteaa, että ”kaikki hallituspuolueiden puheenjohtajat lupasivat, ettei koulutuksesta leikata – nyt leikkuri iskee äärimmäisen kovaa tuleviin sukupolviin. 600 miljoonan euron leikkaukset tarkoittavat, että luokkakoot kasvavat, oppisopimuksesta leikataan, kaikilla lapsilla ei ole oikeutta kokopäiväiseen päivähoitoon, päivähoitomaksut kasvavat ja korkeakoulutuksesta leikataan”.

Hänen mukaansa ”tulevien sukupolvien Suomi ei tällä tavoin ole enää korkean osaamisen tasa-arvoinen Suomi”.

– Miten tulevat sukupolvet voivat kilpailla yhä vaativammilla työmarkkinoilla, nykyistä vähemmällä osaamisella? Nyt kasvatetaan syrjäytymisvaarassa olevien määrää ja vaarannetaan koulutuksen tasa-arvo. Koulutuksesta leikkaaminen voi johtaa syrjäytymisen menojen kasvuun, lasten luokkayhteiskuntaan ja tutkimuksen tason taantumiseen. Kaikki puolueet lupasivat, että koulutuksesta ei enää säästetä. Siksi on järkytys, että koulutuksesta leikataan juuri eniten.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)