Verkkouutiset

Kokoomuksen Vikman: Uusi koulutussopimus avittaisi kotouttamista

Uusi koulutussopimusmalli on parasta aikaa valmisteilla. Sofia Vikmanin mukaan siinä on paljon etuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Sofia Vikman (kok.) kirjoittaa Aamulehdessä myönteisesti koulutussopimuksesta. Hänen mukaansa kyseessä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka niukoilla varoilla voidaan tehdä asioita uudella tavalla.

Koulutussopimus tarkoittaa sitä, että opiskelija ei ole työsuhteessa, vaan koulutussuhteessa yritykseen. Hän pysyy silloin opintososiaalisten etujen piirissä. Uudessa koulutussopimuksessa palkka nousee osaamisen kehittyessä, ja valmistuneelle maksetaan ammattilaisen palkkaa. Uuden koulutussopimuksen valmistelu on käynnissä.

Vikman toteaa, että perinteinen oppisopimuskoulutus on ollut toimiva väylä työelämään, koska sen suorittaminen on johtanut yleensä suoraan työllistymiseen. Oppisopimusta on kuitenkin käytetty nuorten kouluttamiseen verrattain vähän. Tähän hän näkee syinä raskaan byrokratian ja kalliin hinnan.

Vikmanin mukaan koulutussopimus tarjoaa ilmeisten myönteisten puoltensa lisäksi myös uusia mahdollisuuksia kotouttaa maahanmuuttajia. Koulutus on uuden järjestelyn myötä joustavampaa ja työelämään siirtyminen sujuvampaa.

– Koulutussopimus mahdollistaa koulutuksen aloittamisen nykyistä aiemmin, koska kielen täydellinen hallinta ei ole samalla tavalla edellytys kuin tyypillisesti oppilaitosmuotoisessa opiskelussa, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)