Sää lämpenee ‒ ensi viikolla jopa +10 astetta

Viikonloppu aloittaa lämpimän ajanjakson, kertoo Ilmatieteen laitoksen ennuste.

  • LKS 20160228 - Laulujoutsenet lepäsivät jäällä Vantaanjoen Ruutinkoskella Helsingin ja Vantaan rajalla aurinkoisena talvipäivänä 28. helmikuuta 2016.

    Viikonloppu on lämmin ja osin aurinkoinen.

    ()

Viikonloppu tuo mukanaan lämpenevän sään. Koko maassa on viikonloppuna pilvistä ja poutaista, Etelä- ja Keski-Suomessa on paikoin aurinkoista. Pohjois-Lapissa voi sataa lunta, lännessä voi öisin esiintyä sumua.

Maan etelä- ja keskiosissa päivällä lämpötila vaihtelee +1 ja + 4 asteen välillä. Pohjois-Suomessa lämpötila vaihtelee päivällä ‒3 ja +1 asteen välillä. Yöllä lämpötila painuu koko maassa pakkasen puolelle, alimmillaan ‒8 asteeseen.

Ilmatieteen laitos kertoo Twitter-tilillään, että ensi viikolla lämpötila voi föhn-tuulen ansiosta nousta jopa +10 asteeseen. Lämpimän ajanjakson jälkeen on kuitenkin luvassa kylmempi jakso.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.