Verkkouutiset

Viikonloppuna runsaita sateita ja kovaa tuulta

Ilmatieteen laitos varoittaa runsaista sateista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viikonvaihteessa ja maanantaina voi sataa paikoin jopa yli 50 millimetriä vuorokaudessa etenkin Kainuussa. Näin runsas sademäärä on melko harvinainen.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Suomi kuuluu laajaan matalapaineen alueeseen. Sateita tai sadekuuroja tulee monin paikoin. Sadetta kertyy 15-30 millimetriä, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa sadetta voi tulla paikoin jopa yli 50 millimetriä.

Maan pohjoisosassa idänpuoleinen tuuli on varsinkin sunnuntaina navakkaa, puuskissa noin 15 m/s. Myös merialueilla tuuli on viikonloppuna enimmäkseen navakkaa tai kovaa.

Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen Tulvakeskuksen mukaan runsaat sateen nostavat jokien ja järvien pintoja lähes koko maassa.

Viikonlopun aikana virtaamat kasvavat voimakkaimmin Kainuussa ja Pohjanmaalla. Sateet nostavat alueella voimakkaasti järvien ja jokien pintoja ja tulvimista saattaa esiintyä alavimmilla alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)