Verkkouutiset

Vihreiden puoluesihteeri Ylelle: Olen valmis jatkamaan tehtävässäni

Neljä vuotta vihreiden puoluesihteerinä toiminut Lasse Miettinen on nykyisistä puoluesihteereistä kokeneimpia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen kertoo Ylelle olevansa valmis jatkamaan tehtävässään vielä kaksi vuotta.

– Jos puolueen jäsenet haluavat minun palvelevan täyden kuuden vuoden kauden, olen ajattelut olevani käytettävissä. Lopullisesti teen ratkaisut kuntavaalien jälkeen, Miettinen sanoo.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö luopuu tehtävistään kesän puoluekokouksessa. Hän on toiminut tuolloin puheenjohtajana kuusi vuotta, joka on puolueen sääntöjen mukainen maksimiaika.

Miettinen kertoo haluavansa jatkaa työtä sen puolesta, että vihreistä tulee ”yhä vahvemmin koko maan puolue”. Hänen mukaansa kuusi vuotta on aika, jossa puoluesihteerinä pystyy antamaan täyden panoksen.

Neljä vuotta puoluesihteerinä toiminut Miettinen on nykyisistä puoluesihteereistä kokeneimpia.

– Kun SDP:n puoluesihteeri vaihtuu, vain kristillisten puoluesihteeri on ollut tehtävässä pidempään kuin minä, Miettinen laskee.

Kristillisdemokraattien Asmo Maanselkä on toiminut tehtävässään vuodesta 2011.

Miettinen sanoo, että hänen asiansa ei ole ottaa kantaa kausien maksimipituuteen, mutta rajauksista ei hänen mukaansa pitäisi ainakaan luopua.

– Siitä voidaan keskustella, mikä on täsmälleen oikea aikarajaus missäkin tehtävässä. Lähtökohtaisesti nykyiset ovat minusta kuitenkin mainiot.

Miettisen mukaan on tärkeä periaate, että kukaan ei ole johtotehtävissä korvaamaton ja uudet kasvot saavat tilaa nousta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)