Verkkouutiset

Vihreiltä uusi perustulomalli

Vihreät esitteli päivitetyn perustulomallinsa keskiviikkona.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluodon mukaan vihreiden lähtökohta on se, että perustulon täytyy määrältään vastata perusturvaa verottomana.

– Sen lisäksi olisi mahdollista saada edelleen harkinnanvaraisia ja ansiosidonnaisia etuuksia kuten nytkin.

Hänen mukaansa nykyisellään Suomen sosiaaliturvajärjestelmä on monimutkainen tilkkutäkki, joka koostuu sadasta erilaisesta etuusnimikkeestä eikä kohtele kaikkia tasavertaisesti.

– Perustulo vähentää köyhyyttä ja syrjäytymistä sekä poistaa toimeentuloon liittyvää epävarmuutta. Se vapauttaa tekemään valintoja tekemällä työnteosta aina kannattavaa. Näemme, että se on selkeä, reilu ja kannustava tapa turvata perustoimeentulo kaikille, Alanko-Kahiluoto toteaa.

Eduskunnan tietopalvelun vihreille tuottama mikrosimulointi osoittaa Alanko-Kahiluodon mukaan, että perustulo on taloudellisesti mahdollinen.

– Perustulon käyttöönotto ei nostaisi valtion menoja, sillä kyseessä on sosiaaliturvan ja verotuksen kokonaisuudistus, hän sanoo.

Vihreät esittävät, että perustulokokeilu kirjataan seuraavaan hallitusohjelmaan.

Vihreät haluaa jatkaa perusturvan muuttamista perustulon suuntaan.

– Tällä hetkellä palkansaajien ja yrittäjien välimaastoon putoavilla itsensä työllistäjillä ja mikroyrittäjillä on selkeästi heikompi sosiaaliturva kuin jatkuvassa työsuhteessa työskentelevillä tai yrittäjillä. Haluamme tehdä kaikesta työstä kannattavaa, Alanko-Kahiluoto sanoo.

Vihreiden perustulomalli: http://www.vihreat.fi/perustulo

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)