Verkkouutiset

Vihreä Lanka: Naiset kohtaavat seksuaalista häirintää ja vähättelyä myös vihreissä

Vihreiden naisten kohtaamia häirintä- ja vähättelytapauksia tuli ilmi Facebook-keskustelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Naiset joutuvat seksuaalisen häirinnän ja vähättelyn kohteiksi myös vihreissä, kertoo Vihreä Lanka. Asia tuli ilmi viime viikolla Vihreiden naisten Facebook-keskustelussa.

Keskustelussa nousi esiin viisi häirintä- ja vähättelytapausta, joita vihreissä toimivat naiset olivat kohdanneet puolueen tapahtumissa sukupuolensa vuoksi. Tapaukset ovat tapahtuneet muun muassa puolueen risteilyllä.

Vihreiden naisten puheenjohtaja Katja Mannerström epäilee, että esiin tulleet tapaukset ovat vain pieni osa kaikesta häirinnästä.


‒ Emme ole järjestelmällisesti kyselleet näitä, vaan tapaukset ovat tulleet yksittäisten yhteydenottojen pohjalta. Oletan tämän olevan jäävuoren huippu, hän sanoo.

Mannerström kertoo myös itse joutuneensa häirinnän uhriksi. Hän kertoo tavanneensa vuonna 2011 vihreiden uusien jäsenten illassa miehen, joka alkoi illan jälkeen lähettää hänelle jatkuvasti Facebookin kautta yksityisviestejä. Kun Mannerström ei vastannut niihin, mies hyökkäsi verbaalisesti hänen kimppuunsa.

Mannerström kohtasi miehen myöhemmin uudelleen Hakaniemen torin vaalitapahtumassa. Esitteiden jakaminen miehen vieressä tuntui hankalalta, mutta juuri puolueeseen liittynyt Mannerström ei tiennyt keneltä, olisi voinut saada apua tilanteessa. Hän ei kertonut häirinnästä kenellekään.

Mannerströmin mukaan häirinnän kohteeksi näyttävät joutuvan erityisesti nuoret naiset.

Puolue kertoo, että heillä on tiedossa kolmen viimeisen vuoden ajalta tätä ennen kaksi häirintätapausta. Molemmissa tekijät ovat olleet puolueen vapaaehtoisia, eivät työntekijöitä. Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan vihreillä on nollatoleranssi kaikkeen häirintään.



‒ Puutumme häirintään järeimmillä tarvittavilla keinoilla. Selvitämme tapahtuneen, varmistamme uhrin turvallisuuden, puhuttelemme tekijän ja poistamme hänet tapahtumasta. Tarvittaessa annamme porttikiellon tai varoituksen, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)