Verkkouutiset

Vihreillä haluja siirtää koulujen loma-aikaa myöhemmäksi

Vihreiden eduskuntaryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Olli-Poika Parviainen esittää koulujen loma-ajan asteittaista siirtämistä myöhemmäksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olli-Poika Parviainen esittää, että kesälomakausi alkaisi juhannuksesta ja jatkuisi elo-syyskuun vaihteeseen. Tämä siirtäisi lukuvuoden ajankohtaa noin kahdella viikolla.

– Käytännössä elokuu on yleinen lomakuukausi paitsi Euroopassa, myös yhä kasvavammissa määrin Suomessakin niin työelämän kuin kelienkin puolesta, hän sanoo.

– Monet pitävät lomansa mieluiten lämpimämpinä kuukausina loppukesästä ja toisaalta Suomen lomakautta tulisi jakaa siten, että palveluja olisi saatavilla paremmin myös heinäkuussa, Parviainen jatkaa.

Siirto mahdollistaisi Parviaisen mukaan sen, että matkailukausi Suomessakin jatkuisi pidemmälle syksyyn, kuten monissa Euroopan maissa on tapana. Monet yritykset arvioivat siirron vaikutusten olevan liiketoiminnalle positiivista.

– Hallitus voisi selvittää muutoksen vaikutuksia työllisyyteen ja talouteen esimerkiksi kokeilulla. Kysymys ei ole rahasta vaan tahdosta, Parviainen toteaa.

Parviainen jätti maanantaina asiasta kirjallisen kysymyksen opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok.) vastattavaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)