Verkkouutiset

Puolet radio-ohjattavista pienlentolaitteista reputti valvontakampanjassa

Radio-ohjattavien koptereiden ja pienlentokoneiden vaatimustenmukaisuutta on testattu EU-kampanjassa, kertoo Viestintävirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viestintävirasto on osallistunut yhteiseurooppalaiseen radiolaitteiden valvontakampanjaan, jossa testattiin noin 80 radio-ohjattavaa pienlentokonetta. Vain noin puolet tutkituista laitteista täytti niille asetetut tekniset vaatimukset.

Puutteet johtuivat viraston mukaan pääasiassa liian suuresta lähetystehosta tai harhalähetteistä. Lähettäessään liian suurella teholla tai väärällä taajuudella laite voi häiritä muita radiolaitteita. Myös laitteiden dokumenteissa ja merkinnöissä oli puutteita.

Viestintäviraston kampanjaan valitsemat neljä mallia olivat radio-ohjattavia koptereita ja multikoptereita, joissa kaikissa havaittiin teknisiä puutteita.

Viestintävirasto on antanut päätökset, jotka kieltävät vaatimustenvastaisten mallien myynnin ja maahantuonnin.

Kampanjan toteutti Euroopan komission perustama radiolaitteiden markkinavalvontaviranomaisten yhteistyöryhmä R&TTE Adco.

Radiolaitteen valmistajan on laadittava laitteelle vaatimustenmukaisuusvakuutus. Maahantuojan ja myyjän on varmistettava, että ostaja ja käyttäjä saavat laitteen mukana valmistajan vaatimustenmukaisuusvakuutuksen. Lisäksi maahantuojan ja myyjän on varmistettava, että laitteet ovat CE-merkittyjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)