Verkkouutiset

EU:n uudet vaatimukset radiolaitteista ottavat huomioon auton keskuslukituksenkin

Radiolaitteita koskevat vaatimukset ovat muuttuneet EU-alueella, muistuttaa Viestintävirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudet, jo ennen kesäkuun puoliväliä voimaan tulleet vaatimukset ottavat Viestintäviraston mukaan entistä paremmin huomioon erilaisten langattomien laitteiden lisääntymisen.

Tiettyjä laiteryhmiä, kuten vastaanottimia ja radiokomponentin sisältäviä sähkölaitteita, koskevat vaatimukset ovat tiukentuneet, jotta eri radiotaajuuksia käyttävät laitteet toimisivat yhdessä häiriöttömästi.

Tällaisia radiolaitteita ovat esimerkiksi älypuhelin, auton keskuslukitus tai kodinkone, jossa on radiokomponentti langatonta viestintää varten.

Maahantuojan ja myyjän pitää varmistaa, että käyttäjät saavat käyttöönsä häiriöttömästi toimivia laitteita. Myös vaatimukset laitteen mukana annettavista käyttöohjeista ja muista tiedosta ovat tarkkoja.

Radiolaitteen valmistajan on laadittava radiolaitteelle myös niin sanottu EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus (EU declaration of conformity). Maahantuojan ja myyjän on varmistettava, että ostaja saa tämän vakuutuksen laitteen mukana. Lisäksi maahantuojan ja myyjän on varmistettava, että laitteet ovat CE-merkittyjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)