Verkkouutiset

Näiden tappajien kasvot näkyvät – kytkeekö julma ISIS-video Forssan veljekset yli tuhannen ihmisen joukkomurhaan?

Verkkouutiset tutustui ISIS:n videomateriaaliin Camp Speicherin yli tuhannen irakilaismiehen murhasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereen käräjäoikeus vangitsi perjantaina keskusrikospoliisin esityksestä kaksi irakilaismiestä. Heitä epäillään 11 terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta.

Miehet ovat kaksosveljekset, jotka otettiin kiinni aiemmin tällä viikolla Forssan vastaanottokeskuksessa. Vangitseminen tapahtui todennäköisin syin. Poliisin mukaan jutun tutkinta jatkuu ”tiiviinä” ja asiasta tiedotetaan ensi viikolla lisää.

Miesten on kerrottu tulleen Suomeen syyskuussa. Ilta-Sanomien Forssan vastaanottokeskuksessa haastatteleman irakilaisen mukaan he tulivat sinne vasta 8-9 vuorokautta sitten Helsingistä.

Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja Jari Räty kertoi pidätyksestä torstaina.

ISIS valtasi Irakin hallitukselta kesäkuussa 2014 Camp Speicherin, joka oli entinen amerikkalaisten tukikohta. ISIS sai ansaan tuhansia miehiä, joita teloitettiin julmasti. Teloituksista ISIS julkisti pian videoita.

Rikoskomisario Rädyn mukaan Suomen tapauksessa ”on kyse videosta, jossa epäillyt henkilöt ampuvat maassa makaavia sidottuja henkilöitä” ja ”uhrit on laitettu maahan makaamaan ja yksitellen ammuttu”.

Miehiä epäillään 11 murhasta. Toistaiseksi Krp ei ole kertonut, mistä lukumäärä on peräisin. Joukkomurhassa tapettiin eri tietojen mukaan yli tuhat miestä. Irakin hallitus kertoi pian tapauksen jälkeen Tigrit-joen alajuoksulta nostetusta 11 ruumiista.

Verkkouutiset on tutustunut ISIS:n julkaisemaan ilmeisesti alkuperäiseen, teknisesti hyvätasoiseen ja äärimmäisen raakaan usean kymmenen minuutin pituiseen videomateriaaliin joukkomurhasta. Sen eri tilanteissa näkyy ISIS:n murhaajien suuressa joukossa vajaat kymmenkunta ilman naamiota olevaa miestä.

Oheiset kuvat ovat kuvakaappauksia videolta miehistä, jotka toimivat pareittain.

Toimittajat: KASPERI SUMMANEN ja JUHA-PEKKA TIKKA

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)