Verkkouutiset

IL: Ei enää pikavippejä, Oulussa vertaislainat aiheuttaneet ongelmia

Oulussa talous- ja velkaneuvonnassa ilmiöksi ovat nousseet vertaislainat, joissa yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle yksityishenkilölle, kirjoittaa Iltasanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Oulun kaupungin talous- ja velkaneuvojan Mervi Jokimäen mukaan vertaislainoja tarjotaan koko ajan sähköpostiin ja joka paikkaan.

– Nämä ovat nyt nousseet esiin tosi suurena ilmiönä ja ihmiset ovat joutuneet aivan erityisiin liemiin, Jokimäki kertoo.

Jokimäen mukaan pahimmassa tapauksessa henkilöllä on ollut vertaislainoja 180 000 euroa.

Vertaislainoissa yksityinen sijoittaja lainoittaa toista yksityishenkilöä. Lainan välittää vertaislainayhtiö, käytännössä verkkosivusto. Kun kyse on pelkästään rahan välityksestä, vertaislainayhtiötä ei pidetä luottolaitoksena eikä se kuulu Finanssivalvonnan piiriin.

Jokimäen mukaan ongelmia syntyy, kun lainaa on helposti saatavilla, mutta kukaan ei selvitä velallisen maksukykyä. Jokimäki toivookin, että vertaislainoihin puututtaisiin lainsäädännöllä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)