Verkkouutiset

Arvio: Suomen verohallinto Euroopan tehokkaimpia

Verovirkailijain liiton mukaan verohallinto on mallioppilas, jonka kurittaminen tulee kalliiksi yhteiskunnalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen verovirkailijain liiton mukaan Euroopan unionin uusin selvitys osoittaa, että Suomen verohallinto kuuluu tehokkuudeltaan Euroopan kirkkaimpaan kärkeen. Selvityksen mukaan vuonna 2012 saatiin Suomessa perittyä 95 prosenttia odotetuista alv-tuloista.

– Ensimmäinen palkintosija ei ole verohallinnon toimintaa tunteville yllätys, sillä tuottavuutta ja vaikuttavuutta on lisätty oma-aloitteisesti ja johdonmukaisesti jo pari vuosikymmentä, puheenjohtaja Kirsi Huhtamäki toteaa tiedotteessa.

Huhtamäen mukaan verotulojen kokonaisverokertymä uhkaa laskea, kun verohallinnolle osoitetut ensi vuoden lisämenosäästöt kohdennetaan ylimääräisinä vähennyksinä henkilöstömenoihin. Hänen mukaansa viiden miljoonan euron menosäästö merkitsee 63 miljoonan euron pudotusta verokertymään.

Huhtamäen mielestä mallioppilaan kurittaminen ei ole vastuullista politiikkaa, vaan tulee kalliiksi koko yhteiskunnalle.

– Verohallinnon esimerkillinen toiminta ei tunnu ikävä kyllä riittävän poliittisille päättäjille, sillä kovasta kulukurista ja tehokkuudesta huolimatta säästötavoitteita lisätään enenevässä määrin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)