IS: Vieraan valtion isku verkkoasiantuntijoihin voisi lamauttaa Suomen

Asiantuntija ei usko Suomen kykenevän suojelemaan avainhenkilöitään strategiselta iskulta.

  • LKS 20131030  Nuori tietokoneella. Hakkeri. ... Young man sit in front of a PC. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

    Nettiä hoitaviin avainhenkilöihin kohdistuva isku saattaisi lamauttaa Suomen toiminnot.

    ()

Tietoturvayhtiö F-Securen kyberturvallisuusneuvonantaja Erka Koivunen toteaa Ilta-Sanomissa uskovansa, että vieraat valtiot ovat listanneet tietoverkkoja Suomessa hoitavat avainhenkilöt.

Kyseessä on ehkä sata tai joitain satoja etupäässä yrityksissä toimivaa henkilöä, jotka pitävät Suomessa nettiä pystyssä. Ammattimaisiin ylläpitäjiin, jotka ovat suurelle yleisölle täysin näkymätön ydinjoukko, iskettäisiin strategisessa iskussa ensimmäisinä.

"Onkohan meillä kansakuntana ymmärrystä, kuinka hyvin nämä meidän assetit on varmistettu ulkoiselta uhalta? Onkohan heidän varalleen jokin suunnitelma ja kykyä suojata heitä", Erka Koivunen kysyy IS:ssa.

"Ei ole epäilystäkään, ettei joissakin aktiivisesti ulkomaantiedustelua harjoittavissa maissa olisi listat valmiina", hän mainitsee.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.