Verkkouutiset

IL: Järjestöt arvostelevat rankasti Timo Soinin veneveroa

Purjehdus- ja venejärjestöt eivät ymmärrä lakiesitystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti kertoo lausuntokierroksella olleen veneveron vastaanotosta. Viime syksynä hallituksen budjetti-infossa perussuomalaisten Timo Soini sanoi, että ”herrojen huvikuunarit ja juppikootterit ovat tästä lähtien sitten verolla”.

Suomen purjehdus ja veneily ry:n puheenjohtaja Samuli Salanterä sanoo, että lakiesitys on kaiken kaikkiaan surullinen asia.

”Siinä näkyy se, että ei tehdä kotiläksyjä, heitetään puolivalmiita asioita eikä varmisteta faktoja ja viedään niitä eteenpäin keskeneräisenä: silloin syntyy tällaisia työtapaturmia kuin esitys veneverosta”, Salanterä sanoo IL:lle.

Veronmaksajien keskusliitto vastustaa esitystä muun muassa huomauttaen, että menot ovat todennäköisesti esitystä suuremmat.

Oikeusministeriö ihmettelee, ettei perustuslakia mainita esitysluonnoksessa.

Veroa maksetaan hevosvoimien, ei esimerkiksi veneen hinnan mukaan. Tätä sanotaan esityksen ristiriidan ytimeksi.

Venealan keskusliitto Finnboatin esimerkeissä ei veroa peritä uudesta hollantilaisesta 175 000 euron teräsveneestä, jossa on 50 hevosvoiman moottori. Sen sijaan 50 vuotta vanhasta 5 000 euron arvoisesta mäntyrunkoisesta kalastajaveneestä, jossa on 70 hevosvoimaa, veroa peritään 122 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)