Verkkouutiset

Venäläisten käynnit ja rahankulutus Suomessa vähentyneet

Venäläiset keskittyvät nyt arkisiin ostoksiin Suomessa, kertoo Kaupan liitto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläismatkailijoita käy Suomessa aiempaa vähemmän, he viettävät täällä lyhyemmän aikaa ja käyttävät nyt aiempaa vähemmän rahaa, käy ilmi Kaupan liiton tuoreesta selvityksestä.

Venäläismatkailijoille tämän vuoden alkupuoliskolla tehtyjen rajahaastattelujen mukaan 72 prosenttia venäläisten matkoista on päivämatkoja. Päivämatkat eivät kuitenkaan ole pelkkiä ostosmatkoja, vaan niillä on myös korvattu pidempiä lomamatkoja.

Suomessa usein, vähintään kerran kuussa, matkaavien venäläisten osuus on kasvanut viime vuodesta lähes 5 prosenttiyksikköä. Useamman yön Suomessa viettäneiden osuus taas on pienentynyt.

Tammi-elokuun rajahaastatteluiden mukaan venäläinen matkustaja kuluttaa tänä vuonna Suomessa 236 euroa, joista 162 euroa kuluu tuoteostoksiin. Vielä viime vuonna venäläisiltä heltisi tuoteostoksiin noin 40 euroa enemmän.

Venäläismatkailijoiden ostokset painottuvat nyt aikaisempaa enemmän elintarvikkeisiin, kodin käyttötavaroihin, makeisiin ja lasten vaatteisiin.

– Vaikka myös tammikuussa tax-free-ostoksia tehtiin aikaisempaa vähemmän, tammikuun merkitys ostoskuukautena on viime aikoina korostunut. Monella paikkakunnalla on aikaisempaa tärkeämpää saada kerättyä venäläisten kutistuvat eurot loppiaisena kotiin, muistuttaa Kaupan liiton pääekonomisti Jaana Kurjenoja liiton tiedotteessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)