IS: Intialaiset toiseksi yleisimpiä Venäjältä tulevia turvapaikanhakijoita

Itärajan ylittäjien yleisimpien kansallisuuksien lista voi yllättää.

  • LKS 20160120  Cars used by refugees to cross the border from Russia to the Finland are parked at the border crossing station in Salla, Northern Finland, on January 20, 2016. 
 LEHTIKUVA / KAISA SIREN

    Turvapaikanhakijat jättävät käyttämiään autoja Sallassa raja-asemalle.

    ()

Suomeen on tullut Venäjältä Lapissa rajan yli yhteensä 788 turvapaikanhakijaa tänä vuonna. Ilta-Sanomat on julkaissut tilaston siitä, mitkä ovat tulijoiden yleisimmät kansallisuudet.

Ne ovat Afganistan 295, Intia 116, Syyria 88, Bangladesh 53, Kamerun 38, Iran 25, Nepal 23, Libanon 20, Pakistan 19 ja Marokko 14. Kaikkiaan eri kansalaisuuksia on ollut 30.

Viime vuonna Intia puuttui kärkimaista. Viime vuonna eniten tulijoita oli Afganistanista (334), Nepalista (65), Irakista 45, Iranista (46) ja Syyriasta (45).

Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Jussi Sainio sanoo IS:lle, että Venäjää käytetään nyt yhä enemmän kauttakulkumaana.

– Suhde on muuttumassa. Pienempi osa on niitä, jotka ovat oleskelleet Venäjällä pidemmän aikaa, Sainio toteaa.

Lapin raja-asemille on alkuvuonna tullut Sallan kautta 10-20 turvapaikanhakijaa päivässä ja Raja-Joosepin viisi päivässä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.