Verkkouutiset

Venäjä vastasi Pohjolan ilmasotaharjoituksiin – taivaalle yli kaksinkertainen määrä koneita

Venäjän armeija on aloittanut suuret yllätysharjoitukset samanaikaisesti Suomen, Ruotsin ja Norjan järjestämien harjoitusten kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian yleisradion BBC:n mukaan Venäjän jättimäisiin harjoituksiin osallistuu peräti 250 lentokonetta ja 12 000 miestä.

Venäjän puolustusministeriö kutsuu nelipäiväisiä harjoituksia ”massiiviseksi yllätystarkastukseksi”, jolla selvitetään joukkojen valmiutta.

Venäjän harjoitukset aloitettiin samana päivänä kuin Norjan, Suomen ja Ruotsin järjestämä Arctic Challenge 2015 -harjoitus.

Sen tavoitteena on kehittää kansainvälistä yhteistoimintakykyä monikansallisissa ilmaoperaatioissa.

Ilmavoimista harjoitukseen osallistuu 16 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Suomen Hornetit tukeutuvat Rovaniemen ja Bodøn tukikohtiin. Järjestävien maiden lisäksi harjoitukseen osallistuu Alankomaat, Britannia, Ranska, Saksa, Sveitsi, Yhdysvallat ja NATO.

Kyseessä on yksi maailman suurimmista ilmasotaharjoituksista ja suurin harjoitus, johon Suomen Hornetit ovat koskaan osallistuneet.

Venäjän yllätysharjoitusten kokoluokkaa kuvastaa hyvin se, että Arctic Challengeen osallistuu kaikkiaan noin sata lentokonetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)