Verkkouutiset

Venäjän ulkoministeri Lavrov: Suomi rikkoo kansainvälisiä velvoitteita

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov arvostelee kovin sanoin Suomen päätöstä evätä Venäjän Etyj-delegaation jäsenten pääsy maahan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Suomi ei rikkonut vain kansainvälisiä velvoitteitaan vaan jopa Euroopan unionin päätöksiä, joilla asetettiin yksipuolisesti pakotteita joitakin venäläisiä poliitikkoja, mukaan lukien parlamenttiedustajia, vastaan”, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov totesi perjantaina toimittajille Sputnikin mukaan.

Lavrovin mukaan EU:n pakotepäätöksiin kuuluu, ettei pakotteita sovelleta silloin, kun on kyse kansainvälisten organisaatioiden toimintaan osallistumisesta, ja mahdollisesti pakotelistallakin oleville henkilöille tulisi myöntää viisumit.

Lavrov totesi, että Etyj on nimenomaisesti mainittu EU-päätöksessä yhtenä tällaisena organisaationa.

Ulkoministeriö ilmoitti tiistaina, ettei Suomi myönnä poikkeuslupaa maahantuloon EU:n pakotelistalla oleville Venäjän Etyj-delegaation jäsenille. Etyjin parlamentaarinen kokous alkaa sunnuntaina Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)