Verkkouutiset

Ministeri Vehviläinen: Loma-asuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi helpotetaan

Muutosesitykset tuodaan ministerin mukaan eduskuntaan heti alkusyksystä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk) mukaan hallitus on helpottamassa hallitusohjelmansa mukaisesti vapaa-ajan asuntojen muuttamista vakituisiksi asunnoiksi. Muutosesitykset tuodaan ministerin mukaan eduskuntaan alkusyksystä.

Ministeri muistuttaa, että maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) asetti viime syksynä työryhmän, jonka tavoitteena oli tehdä esitykset maankäyttö- ja rakennuslakiin kaavoituksen ja rakentamisen lupien sujuvoittamiseksi.

Ministeri Vehviläisen mukaan nyt on tärkeää, että kunnilla säilyy jatkossa myös omaa harkintavaltaa loma-asuntojen muuttamisesta vakituisiksi asunnoiksi.

– On kuitenkin välttämätöntä, että sekä valtiovalta että kunnat kykenevät toimimaan joustavasti ja muuttamaan säädöksiään, jotta ihmiset voivat nykyistä vapaammin ja helpommin valita asuinpaikkansa, ministeri sanoi lauantaina Juuan mökkiläispäivillä.

Ministeri korostaa, että jo tänä päivänä monipaikkaisuus on totta suurelle osalle kansalaisista, ja tulevaisuudessa vastaava kehitys todennäköisesti vain lisääntyy.

– Työtä tehdään usein toisella paikkakunnalla kuin missä on vakituinen asunto. Monen työt ovat yhä enemmän fyysiseen paikkaan rajoittumattomia verkkotöitä. Vapaa-ajan asunnot ovat monilla jo varustelutasoltaan yhtäläiset vakituisen asunnon kanssa. Yleistyvät sähköiset palvelut eivät kysy enää kellonaikaa, ministeri toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)