Verkkouutiset

Ministeri Suomenmaassa: Hallitus ottamassa kantaa perustulokokeiluun

Moni kysymys perustulokokeilusta on vielä avoinna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) kertoo, että hallitus tulee ottamaan lähiviikkoina kantaa perustulokokeilun järjestämiseen. Asiasta uutisoi Suomenmaa. Vehviläinen osallistui keskustan politiikka- ja toimintapäivillä Tampereella ministeripaneeliin.

Perustulokokeilua koskeva esiselvitys valmistuu maaliskuun loppuun mennessä. Sitä valmistelee asiantuntijoista koostuva työryhmä. Vetovastuussa on Kansaneläkelaitos.

Moni konkreettinen asia on jäänyt valmisteluissa vielä vaille selvyyttä. Toistaiseksi ei tiedetä esimerkiksi sitä, toteutetaanko kokeilu satun­nai­so­tan­tana vai alueellisena kokeiluna. Lisäksi avoinna on se, onko kokeiluun osal­lis­tu­minen vapaaehtoista.

Vehviläinen kertoo pohtineensa asiaa sosiaali- ja terveys­mi­nis­teri Hanna Mäntylän (ps) kanssa. Vehviläisen mukaan hallituksen on tärkeää tietää, miten työryhmän työ etenee, ja millaisia vaihtoehtoja sillä on pöydällään. Ministereiden yhteinen näkemys on se, että hallitus ottaa tulevina viikkoina kantaa asiantuntijatyöryhmän selvitystyöhön.

Ministeri Vehviläisen mukaan kokeilua valmistellaan huolella, jotta siitä saadaan mahdol­li­simman suuri hyöty. Seuraavan hallituksen tehtävä on päättää, voidaanko malli ottaa käyttöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)