Verkkouutiset

Väyrynen puolueensa kannatusluvuista: ”Erinomainen alku”

Paavo Väyrynen pitää HS:n kyselyn kannatustulosta hyvänä uudelle puolueelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pitää Helsingin Sanomien kyselyn tulosta erinomaisena alkuna perustamalleen kansalaispuolueelle. Väyrynen sanoo blogissaan, että HS:n kyselyn tulokset ovat erinomainen alku puolueelle, jota ei vielä ole edes olemassa.

Kyselyn mukaan 6 prosenttia vastanneista voisi kuvitella äänestävänsä Väyrysen kansalaispuoluetta. 70 prosenttia ei hyvin todennäköisesti antaisi ääntään puolueelle.

Myönteisimpiä Väyrysen puolueelle kyselyssä olivat perussuomalaisten kannattajat, joista 15 prosenttia voisi äänestää kansalaispuoluetta.

Väyrynen tiedotti helmikuussa perustavansa oman puolueen, joka ajaa Suomen eroamista euroalueesta. Lisäksi puolue kannattaa Väyrysen sanojen mukaan eroa myös EU:sta, jos siihen kansanäänestyksen kautta avautuu mahdollisuus.

Väyrynen pani aiemmin vireille kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen EU-jäsenyydestä. Hän luovutti aloitteen eduskunnan puhemies Maria Lohelalle 10. maaliskuuta 2016.

Iso-Britannia äänestää jatkostaan EU:n jäsenvaltiona kesäkuussa. Väyrysen mukaan Iso-Britannian ero unionista voisi merkitä myös Ruotsin ja Tanskan eroa.

‒ Tällöin avautuisi uudelleen mahdollisuus saada aikaan hyvin toimiva Euroopan talousalue ja muodostaa sen puitteisiin Pohjolan yhteisö, Väyrynen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)