Väyrynen puolueensa kannatusluvuista: "Erinomainen alku"

Paavo Väyrynen pitää HS:n kyselyn kannatustulosta hyvänä uudelle puolueelle.

  • LKS 20160310  Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa luovuttaja ja sen vireillepanija, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kuvassa) luovutti aloitteen  puhemies Maria Lohelalle eduskunnassa 10. maaliskuuta 2016.

    Paavo Väyrynen haluaa kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä.

    ()

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen pitää Helsingin Sanomien kyselyn tulosta erinomaisena alkuna perustamalleen kansalaispuolueelle. Väyrynen sanoo blogissaan, että HS:n kyselyn tulokset ovat erinomainen alku puolueelle, jota ei vielä ole edes olemassa.

Kyselyn mukaan 6 prosenttia vastanneista voisi kuvitella äänestävänsä Väyrysen kansalaispuoluetta. 70 prosenttia ei hyvin todennäköisesti antaisi ääntään puolueelle.

Myönteisimpiä Väyrysen puolueelle kyselyssä olivat perussuomalaisten kannattajat, joista 15 prosenttia voisi äänestää kansalaispuoluetta.

Väyrynen tiedotti helmikuussa perustavansa oman puolueen, joka ajaa Suomen eroamista euroalueesta. Lisäksi puolue kannattaa Väyrysen sanojen mukaan eroa myös EU:sta, jos siihen kansanäänestyksen kautta avautuu mahdollisuus.

Väyrynen pani aiemmin vireille kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen EU-jäsenyydestä. Hän luovutti aloitteen eduskunnan puhemies Maria Lohelalle 10. maaliskuuta 2016.

Iso-Britannia äänestää jatkostaan EU:n jäsenvaltiona kesäkuussa. Väyrysen mukaan Iso-Britannian ero unionista voisi merkitä myös Ruotsin ja Tanskan eroa.

‒ Tällöin avautuisi uudelleen mahdollisuus saada aikaan hyvin toimiva Euroopan talousalue ja muodostaa sen puitteisiin Pohjolan yhteisö, Väyrynen sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.