Verkkouutiset

Paavo Väyrynen LM:lle: Anne Bernerin liikennehanke on temppu ottaa lisävelkaa

Suomen valtion lisävelan tarve johtuu Väyrysen mukaan eurojäsenyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaispuolueen puheenjohtaja, europarlamentaarikko Paavo Väyrynen näkee liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) ajaman valtion teiden yhtiöittämisen keinona hankkia valtion budjetin ulkopuolista velkarahaa liikennesektorin käyttöön. Väyrynen sanoo Lännen Median mukaan, että velkaantumista aiotaan lisätä tilanteessa, jossa Suomen eurojäsenyys on hyydyttänyt talouskasvun.

Keskustelu, jossa on toivottu hävittäjähankintojen ja laivaston hankintojen toteuttamista, tähtää Väyrysen tulkinnan mukaan myös tällaiseen velanottoon.

– Myös sote-uudistus hyvin todennäköisesti johtaa menojen kasvuun eikä säästöihin, Väyrynen sanoo.

Hän laskee, että yli kymmenen prosenttia valtion juoksevista menoista katetaan nykyään ottamalla lisävelkaa.

– Kaikki tämä johtuu pohjimmiltaan eurosta. Kun ei ole ollut talouskasvua eikä ole talouskasvua.

Väyrysen mielestä paras ratkaisu olisi, että kaikki euromaat ottaisivat uudelleen käyttöön kansalliset valuutat tai että ainakin osa euromaista irtaantuisi yhteisvaluutasta.

– Suomen pitäisi nyt valmistautua euroalueesta eroamiseen ja välttää sellaista sitoutumista, joka tekee eron hankalaksi, Väyrynen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)