Verkkouutiset

Maahanmuuttovirasto sulkee kymmeniä vastaanottokeskuksia

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa 33 vastaanottokeskusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lakkautettavien keskusten lisäksi myös kymmenen keskuksen määräaikainen sopimus päättyy.

Maahanmuuttovirasto kertoo tiedotteessaan, että majoituspaikkoja vähennetään myös useista vastaanottokeskuksista, jotka jatkavat toimintaansa.

Lakkautusten, sopimusten päättymisien ja vähennysten seurauksena majoituspaikkoja vähenee yhteensä 7 232, joista 613 alaikäisille yksintulleille turvapaikanhakijoille tarkoitetuista yksiköistä.

Jo aikaisemmin ilmoitettujen lakkautusten ja majoituspaikkojen vähennysten jälkeen majoituspaikkoja jää aikuispuolen yksiköihin noin 20 700 ja alaikäisyksiköihin noin 1 700.

Maahanmuuttoviraston mukaan keskuksien määrä sovitetaan niiden tarpeeseen.

Turvapaikanhakijoita on saapunut maltillisesti alkuvuoden aikana ja samaan aikaan paikkoja vapautuu, kun turvapaikanhakijat lähtevät vapaaehtoisesti tai saavat päätöksiä.

Nyt vastaanottokeskusten majoituspaikkojen käyttöaste on 82 prosenttia. Vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten niitä ei viraston mukaan kannata pitää tyhjinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)