Maahanmuuttovirasto sulkee kymmeniä vastaanottokeskuksia

Maahanmuuttovirasto on päättänyt lakkauttaa 33 vastaanottokeskusta.

  • LKS 20160214 - Tornion turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus 24. tammikuuta 2016. ... Refugee reception centre in northern town of Tornio, Finland on January 24, 2016. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Tornion turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus.

    ()

Lakkautettavien keskusten lisäksi myös kymmenen keskuksen määräaikainen sopimus päättyy.

Maahanmuuttovirasto kertoo tiedotteessaan, että majoituspaikkoja vähennetään myös useista vastaanottokeskuksista, jotka jatkavat toimintaansa.

Lakkautusten, sopimusten päättymisien ja vähennysten seurauksena majoituspaikkoja vähenee yhteensä 7 232, joista 613 alaikäisille yksintulleille turvapaikanhakijoille tarkoitetuista yksiköistä.

Jo aikaisemmin ilmoitettujen lakkautusten ja majoituspaikkojen vähennysten jälkeen majoituspaikkoja jää aikuispuolen yksiköihin noin 20 700 ja alaikäisyksiköihin noin 1 700.

Maahanmuuttoviraston mukaan keskuksien määrä sovitetaan niiden tarpeeseen.

Turvapaikanhakijoita on saapunut maltillisesti alkuvuoden aikana ja samaan aikaan paikkoja vapautuu, kun turvapaikanhakijat lähtevät vapaaehtoisesti tai saavat päätöksiä.

Nyt vastaanottokeskusten majoituspaikkojen käyttöaste on 82 prosenttia. Vapaiden paikkojen ylläpito maksaa, joten niitä ei viraston mukaan kannata pitää tyhjinä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.