Verkkouutiset

Tällainen on Rajavartiolaitoksen kohuttu kirje: ”Varustamo myy tietyn kiintiön mukaisesti matkalippuja”

Rajavartiolaitos ja poliisi olivat huolissaan asiakirjattomien matkustajien kiintiöistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rajavartiolaitos ja poliisi ovat olleet huolissaan ilmiöstä liittyen Finnlines-varustamon lippujen myyntitoimintaan Saksassa. Asia käy ilmi varustamoille osoitetusta kirjeestä, johon Verkkouutiset tutustui.

”Esitutkintaviranomaiset ovat yhdessä selvittäneet erityisesti Finnlines-varustamon lippujen myyntitoimintaa Saksassa. Selvityksen mukaan varustamo myy tietyn kiintiön mukaisesti matkalippuja henkilöille, joilla ei ole kaikkia Suomeen saapumiseen vaadittavia asiakirjoja”, todetaan 18.12.2015 päivätyssä kirjeessä.

Helsingin Sanomat kertoi tänään aiemmin oikeusoppineiden kritiikistä liittyen kyseiseen kirjeeseen. Ilta-Sanomat taas kertoi saksalaisjärjestön auttaneen matkalippujen hankinnassa.

Kirjeessä todetaan, että ”Travemünde–Helsinki-lauttayhteys on tästä syksystä alkaen ollut merkittävä laittoman maahantulon reitti Suomeen. Reitin kautta on saapunut ja saapuu maahamme kuusi kertaa viikossa kerrallaan noin 20–30 ulkomaalaista, joilla ei ole maahantuloon vaadittavia asiakirjoja”.

Poliisi ja Rajavartiolaitos toteavat kirjeessä olevan ”rangaistavaa laittoman maahantulon järjestämisenä tuoda tai yrittää tuoda Suomeen ulkomaalainen, jolla ei ole maahantuloon vaadittavaa matkustusasiakirjaa, viisumia, oleskelulupaa tai vastaavaa muuta asiakirjaa”.

Tästä syystä kyseiset tahot ”kehottavat liikenteenharjoittajia tarvittaessa tarkastamaan ulkomaalasten maahantulon edellytykset myös sisärajaliikenteessä”

Kirjeen mukaan erityisesti Suomen ja Saksan välisessä matkustaja-alusliikenteessä on yleisesti tiedossa, että ”kyse on systemaattisesta ja osin organisoidustakin järjestelystä ulkomaalaisten saamiseksi maasta toiseen ilman maahantuloon vaadittavia asiakirjoja”.

Lue myös: Rajavartiolaitos oikeusoppineille: Maahantulon laittomuus ei rajoitu ulkorajalle

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)