Verkkouutiset

Kokoomuksen Juhana Vartiainen: Vältän populismi-sanaa, mutta vihreät lupaa liikoja

Kansanedustaja arvostelee vihreiden ja Ville Niinistön tekemiä lupauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen tukee Twitterissä ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen näkemystä siitä, että vihreät ovat menneet viime aikoina populistiseen suuntaan.

Mykkänen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että hän on sinivihreänä poliitikkona mieluummin kokoomuksen kuin vihreiden jäsen, koska kokoomuksessa etsitään ratkaisuja faktaperusteilla.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö sanoo Twitterissä, että Mykkäsen haastattelussa tekemät esitykset ovat vihreiden ajamia ja kokoomuksen vastustamia.

”Sitten leimaa vihreitä populisteiksi”, Niinistö kirjoittaa.

Juhana Vartiainen tukee Mykkäsen näkemystä.

”Pyrin välttämään populismi-sanaa, mutta minustakin Ville/vihreät lupaa liikoja. Lisää rahaa sekä maatalouteen että yliopistoille että…”, Vartiainen sanoo.

Niinistö vastaa, että kokoomuksen on vaikeaa kestää kritiikkiä:

”Kun kokoomuslaiset keksii olkinuken, sitä kiva sitten porukalla lyödä. Asiakritiikkiin hallituksen linjasta onkin sitten vaikeampi vastata.”

Vartiaisen mielestä viisainta olisi yhdistää voimat tehottomia elinkeinotukia vastaan ja koulutuksen ja tutkimuksen puolesta.

”Vastuu kannetaan yhteispäätöksistä. Mutta Villen puheista saa käsityksen, että koulutus- ja tutkimussäästöt ovat yksinomaan kokoomuksen idea”, Vartiainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)