Verkkouutiset

Päivähoitomaksuja alennetaan tuntuvasti

Nollamaksuluokkaan siirtyy noin 6 700 perhettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitus on päättänyt alentaa varhaiskasvatusmaksuja pieni- ja keskituloisilta. Tulorajoja alennetaan ja sisaralennus nousee 50 prosenttiin.

Esimerkkilaskelmien mukaan yksinhuoltajan, jolla on kaksi lasta ja jonka tulot ovat 2 500 euroa kuukaudessa, varhaiskasvatusmaksut poistuvat kokonaan. Nykyisin maksu on 104 euroa kuukaudessa. Nollamaksuluokkaan siirtyy noin 6 700 perhettä.

Yksinhuoltaja, jolla on kaksi lasta ja jonka tulot ovat 3 500 euroa kuukaudessa, varhaiskasvatusmaksu alenee 283 eurosta kuukaudessa 140 euroon kuukaudessa.

Kahden huoltajan perhe, jossa on kaksi lasta ja jonka tulot ovat 4 400 euroa kuukaudessa, varhaiskasvatusmaksu alenee 352 eurosta kuukaudessa 230 euroon kuukaudessa.

Laskelmat ovat opetus- ja kulttuuriministeriön alustavia lukuja.

Työllisyyden arvioidaan lisääntyvän 4 200 henkilöllä maksualennusten vaikutuksesta. Maksujen alentaminen maksaa 70 miljoonaa euroa vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)