Ben Zyskowiczilta viesti keskustalle: Ilman valinnanvapautta sotea ei tule

Kokoomusvaikuttajan mukaan on kaikille oltava selvää, että valinnanvapaus on uudistuksen perusehto.

  • LKS 20151106 - Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz eduskunnan käytävällä Helsingissä 6. marraskuuta 2015. Zyskowicz sanoo, että kolmen hallituspuolueen puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja sote-kiistan ja hallituskriisin ratkaisemiseksi. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Ben Zyskowicz.

    ()

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla otsikolla Maakuntahallintoa ei tule ilman sotea.

Lyhyessä kirjoituksessaan Zyskowicz kommentoi keskiviikon 24.2.2016 HS:n pääkirjoitusta ja professori Hannu Katajamäen Vieraskynä-kirjoitusta. Niissä uumoiltiin, että sote-uudistuksesta toteutuu lopulta vain maakuntahallinto.

– Koko sote-uudistuksen tarkoituksena on – ainakin kokoomuksen näkökulmasta – asiakkaiden hoitoon pääsyn ja laadukkaan hoidon edistäminen sekä kustannusten kasvun hillitseminen. Koska juuri potilaiden valinnanvapaus takaa jonojen poistumisen, hoidon laadukkuuden ja palvelujen kustannustehokkuuden, on seuraavan asian oltava kaikille selvä: maakuntahallintoa ei tule ilman sotea, eikä sotea tule ilman kansalaisten valinnanvapautta, Ben Zyskowicz toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.