Verkkouutiset

Vapaa-ajattelijat: Kansanedustaja taitaa haluta Suomeen Venäjän käytännöt

Vapaa-ajattelijain liitto vastaa kovin sanoin kansanedustaja Esko Kurvisen (kok.) puheisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Esko Kurvinen teki oikeusministerille kirjallisen kysymyksen Vapaa-ajattelijain liiton toiminnasta. Kurvinen kysyy muun muassa, ”miksi yhteiskunnassamme sallitaan laillisen yhdistyksen harjoittaa toimintaansa levittämällä yksipuolista toisen yhteisön, kirkon, vastaista tietoa sekä ylläpitää toisesta yhteisöstä eroamiseen tarkoitettua sivustoa”.

– Onko Kurvisen tavoitteena asettaa sanan- ja yhdistymisvapaudelle tiukkojakin rajoja? Vai onko tarkoituksena kokonaan kieltää Vapaa-ajattelijain liitto, joka ei näytä olevan kansanedustaja Kurvisen mieleen, kyselee Vapaa-ajattelijain liitto?

Vapaa-ajattelijain liitto muistuttaa, että uskonnottomien yhdistyksiä on lakkautettu Suomessa aikaisemmin. Tampereen siviilirekisteriyhdistys lakkautettiin 1930-luvulla kaksi kertaa.

– Toivottavasti kansanedustaja Kurvinen ei haaveile, että Suomessa palattaisiin 30-luvun ihmis- ja perusoikeuskäsityksiin. Nyt täällä on voimassa 2000-luvun ihmis- ja perusoikeudet, liitto piikittelee.

– Yhteiskunnallisia kiistakysymyksiä ei demokraattisessa maassa ratkaista kieltämällä poliittisten vastustajien toiminta. Kurvinen on ilmeisesti kuunnellut tarkalla korvalla, miten Venäjällä ajetaan alas kansalaisyhteiskuntaa. Ehkä Kurvinen haluaa Suomeen Venäjän käytännöt, pohtii Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma.

Hän toteaa, että vapaa-ajattelijoilla on oltava oikeus arvostella valtionkirkon etuoikeutettua asemaa ja vaatia julkiselta vallalta neutraalisuutta suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Karisma muistuttaa, että Euroopan neuvoston yleiskokouksen mukaan valtion ja kirkon erottaminen toisistaan on yleisesti hyväksytty periaate, joka kuuluu demokraattisten maiden politiikkaan ja instituutioihin.

Lue myös: Vapaa-ajattelijoiden laillisuudesta eduskuntakysely – ”törkeästi hyvien tapojen vastaista”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)