Verkkouutiset

Vapaa-ajattelijat arvostelevat kirkon ja uskonnollisten yhteisöjen saamia valtiontukia

Vapaa-ajattelijoiden mielestä on absurdia, että valtiovalta tukee uskomuksia, joiden opetukset ovat ristiriidassa tiedepohjaisen maailmankuvan kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vapaa-ajattelijain liitto on esittänyt kirkon saamaan valtionrahoitukseen tukikohteiden erillisharkintaa nykyisen könttäsumman sijaan.

– Jokaista tukikohdetta tulee tarkastella omassa asiayhteydessään, sillä esimerkiksi väestökirjanpidossa on nyt turhia kirkollisia rönsyjä, kertoo Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski tiedotteessaan.

Vapaa-ajattelijat kritisoivat myös hautaustoimilakia, joka antaa evankelis-luterilaisen kirkon hautausmaille etuoikeutetun erityisaseman myös budjettituen saajana. Vapaa-ajattelijoiden mielestä hautaustoimi voitaisiin siirtää pääosin kuntien tehtäväksi.’

– Pääongelma ihmisten yhdenvertaisuudessa uskontojen ja vakaumusten suhteen on valtiokirkkojen etuoikeutettu julkisoikeudellinen asema ja kirkollisverojärjestelmä, joka on tullut kansantaloudellisesti kalliiksi, Ylikoski arvioi.

Uskonnollisille yhdyskunnille on jaettu suoraa valtiontukea vuodesta 2008 alkaen.

– On absurdia, että vuonna 2016 valtiovalta suoranaisesti tukee uskomuksia, joiden opetukset ovat ristiriidassa tiedepohjaisen maailmankuvan kanssa. Tulisiko myös homeopaattien ja horoskooppien tekijöiden saada valtion rahaa, Ylikoski ihmettelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)