Verkkouutiset

Ennen rapuja ronkittiin puisella salolla, nyt käytetään viistokaikuluotainta

Kalastus- ja mökkiveneissä yleistynyt tekniikka on tullut myös ravustajien avuksi, kertoo Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ravut hakeutuvat Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön mukaan mieluiten alueille, jotka tarjoavat niille kaivattua suojaa. Jokiravut viihtyvät jopa aivan rantavedessä, mutta täplärapu hakeutuu syvempiin vesiin.

Aiemmin merrat laskettiin ravuille suotuisien kivikoiden ja penkanreunojen viereen. Kalastajajärjestö kertoo, että intohimoisimmat ravustajat etsivät kivien kupeet puisen salon avulla.

Kalastus- ja mökkiveneissä yleistynyt tekniikka on kuitenkin nyt tullut myös ravustajien avuksi. Kaikuluotaimella löytyy uusia vedenalaisia kivikoita mertojen pitopaikoiksi.

”Uusimmat viistokaikuluotaimet näyttävät kivikot jopa kymmeniä metrejä veneen sivuiltakin, joten karikoiden löytäminen on helppoa. Etenkin loppukaudesta ravustamattomat kohteet tarjoavat edelleen hyvin saalista, kun perinteisimmät paikat on jo ravustettu tyhjiksi”, kalastajajärjestön tiedotteessa kerrotaan.

Järjestö muistuttaa myös, että vastuullinen ravustaja ei levitä rapuruttoa. Syöttien pakastaminen tai mertojen kuivaaminen esimerkiksi saunassa riittää hävittämään ruttoitiöt.

Ravustuskausi käynnistyy ensi perjantaina 21. heinäkuuta kello 12.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)