Verkkouutiset

HS: Vantaalla ollaan onnellisempia kuin Espoossa tai Helsingissä

Tuoreen tutkimuksen mukaan vantaalaiset ovat pääkaupunkiseudun onnellisimpia, Helsingin Sanomat kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) viime vuonna tekemän Alueellisen terveys- ja hyvinvointitutkimuksen mukaan vantaalaiset tuntevat itsensä onnelliseksi useammin kuin espoolaiset tai helsinkiläiset.

Tutkimuksessa kysyttiin, kuinka usein vastaaja oli ollut onnellinen neljän viime viikon aikana. Vantaalaisista peräti 49,8 prosenttia vastasi olleensa onnellinen suurimman osa aikaa. Espoolaisista yhtä positiivisen vastauksen antoi 47,9 prosenttia ja helsinkiläisistä vain 45,8 prosenttia.

THL:n tutkimuksessa kartoitettiin myös muita terveyteen, hyvinvointiin ja elämänlaatuun liittyviä asioita. Vaikka vantaalaiset olivatkin keskimääräistä onnellisempia, olivat he kuitenkin keskivertosuomalaista tyytymättömämpiä elämänlaatuunsa.

THL:n kehittämispäällikkö Risto Kaikkosen mukaan onnellisuuden muodostavat osaksi eri tekijät kuin asiat, jotka vaikuttavat elämänlaatuun.

”Esimerkiksi jos ihminen on sairas, hän ei missään nimessä ole tyytyväinen terveyteensä, mutta voi olla onnellinen”, Kaikkonen sanoi.

Kaikkosen mukaan Vantaalla asuu muuta pääkaupunkiseutua ja Suomea vähemmän ihmisiä, jotka ovat psyykkisesti merkittävästi kuormittuneita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)