Verkkouutiset

Suomen vankiloissa opiskellaan runsaasti – tekniikan alat yleisiä

Suomen vankiloissa on mahdollista saada sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta. Suorituspaikka ei ilmene tutkintotodistuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Uutiset on listannut artikkelissaan yleisimpiä opintoaloja, joissa vankien on mahdollista kouluttautua vankeusaikanaan. Lista on monipuolinen, ja koulutusta järjestetään yhteistyössä lähiseudun oppilaitosten kanssa.

Rikosseuraamuslaitoksen mukaan vanki voi hakeutua opetushallinnon alaiseen ammatilliseen koulutukseen, mikäli hän täyttää koulutukseen pääsyn edellytykset. Koulutusta järjestetään vankilaopetuksena sekä suljetuissa että avovankiloissa.

Yleisimpiin opintoaloihin kuuluvat muun muassa arkkitehtuuri ja rakentaminen, kone-, metalli- ja energiatekniikka sekä prosessi- ja materiaalitekniikka. Myös käsi- ja taideteollisuus sekä liiketalouden ja kaupan alat ovat suosittuja aloja. Helsingin Uutiset nimeää esimerkkinä Riihimäen vankilan, jossa voi opiskella myös muun muassa autoalan perustutkintoja, joista valmistutaan ajoneuvoasentajaksi, tai kiinteistöpalvelujen perustutkintoa, josta valmistuu kiinteistönhoitajaksi.

Suomen vankiloissa on mahdollista saada sekä yleissivistävää että ammatillista koulutusta. Vankila-aikana on myös mahdollista suorittaa myös esimerkiksi peruskoulun kursseja. Todistuksista suorittamispaikka ei ilmene, sillä ne tulevat suoraan oppilaitoksilta.

Vuonna 2014 ammatilliseen perus- ja lisäkoulutukseen osallistui Rikosseuraamuslaitoksen mukaan yhteensä 465 vankia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)