Verkkouutiset

Matti Vanhanen Paula Risikolle: Käsittämätön ehdotus, valiokunnalle työrauha

Keskustan kansanedustajan mukaan sisäministerin voi tulkita painostavan eduskunnan perustuslakivaliokuntaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja ja presidenttiehdokas Matti Vanhanen kommentoi tiedotteessaan sisäministeri Paula Risikon (kok.) haastattelua Lännen Medialle.

Vanhasen mielestä Risikko esitti, että maakuntalain käsittely tulisi eduskunnassa keskeyttää, mikäli perustuslakivaliokunta vaatii muutoksia valinnan vapauteen.

– Tämä on käsittämätön ehdotus, koska maakuntalain kohdalla ei tiettävästi ole perustuslaillisia ongelmia, Matti Vanhanen toteaa.

Vanhasen mukaan perustuslakivaliokunnan tehtävänä on arvioida lakiesitysten perustuslainmukaisuus ja hallituksen esityksiä tulee korjata perustuslakivaliokunnan edellyttämällä tavalla.

– Kyseessä on juridinen harkinta, mitä vastaan ei voi toimia poliittisilla perusteilla.

– Perustuslakivaliokunnalle tulee antaa työrauha. Ministeri Risikon tapa ehdollistaa hallituksen tärkeimmän uudistuksen toteuttaminen voidaan tulkita perustuslakivaliokunnan painostamiseksi, Matti Vanhanen katsoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)