Verkkouutiset

Valvira aloittaa yt-neuvottelut – Pardia pitää henkilöstöleikkauksia kohtuuttomina

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtajan Niko Simolan mielestä on kohtuutonta, että Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran yt-neuvottelut tähtäävät kaikkiin henkilöstövähennysleikkauksiin välittömästi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen edellyttämät talousarviorahoitusleikkaukset ajoittuvat vuoteen 2019 saakka.

− Jos irtisanomiset toteutetaan etupainotteisesti, niin Valvira ei työnantajana halua hyödyntää juuri lainkaan luonnollista poistumaa, kuten eläköitymistä. Irtisanottavien määrästä tulee näin huomattavan suuri, kun vaihtoehtoisia ratkaisuja ei edes etsitä, Niko Simola sanoo tiedotteessaan.

Valvira aloittaa tänään keskiviikkona yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat koko Valviran 170 työntekijän henkilöstöä ja voivat johtaa enimmillään 35 palvelussuhteen päättymiseen.

Valviran tiedotteen mukaan viraston käytettävissä olevat määrärahat supistuvat huomattavasti vuosina 2016−2019, eikä tarvittavia säästöjä saavuteta ilman henkilöstövaikutuksia.

Simolan mielestä Suomen kansainvälisesti tunnustettu ja kehuttu tehokas hallinto on vaarantumassa useissa virastoissa toteutettavien irtisanomisten johdosta.

− Valtion jatkuvat määrärahaleikkaukset aiheuttavat toistuvasti valtion eri virastoissa raskaita yt-neuvotteluja, joiden seurauksena irtisanotaan väkeä, Simola sanoo.

Simolan mukaan lomautuksiin tai irtisanomisiin johtavista valtion toimintamenojen leikkauksista on pidättäydyttävä ja rinnastettava mahdollisissa irtisanomistilanteissa valtio työnantajana konserniin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)