Verkkouutiset

Tarpeettomia toimenpiteitä, tietoja muuteltu, työntekijöitä ilman laillistusta – Valvira keskeytti toiminnan

Valvira on keskeyttänyt hammaslääkärin ja suuhygienistin palveluja tarjonneen Meidän Klinikka Oy:n toiminnan potilasturvallisuuden vaarantumisen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valviran mukaan potilaille oli Meidän Klinikalla tehty tarpeettomia toimenpiteitä. Lisäksi hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä oli vaadittu kirjaamaan potilasasiakirjoihin toimenpiteitä, joita ei ollut tehty.

Potilasasiakirjojen tietoja oli myös muuteltu jälkikäteen. Joissakin tapauksissa toimenpiteen tekijäksi oli merkitty potilasta hoitaneen sijaan toinen henkilö.

Terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä oli työskennellyt henkilöitä, joilla ei ollut Valviran myöntämää laillistusta tai lupaa. Klinikalla oli työntekijöitä, joiden ammatti- ja kielitaitoa ei Valviran mielestä voitu pitää riittävänä.

Hammaslääkäriliitto ollaan tyytyväisiä viranomaisten puuttumiseen potilasturvallisuutta vaarantavaan toimintaan. Liiton toiminnanjohtajan Matti Pöyryn mielestä potilaan pitää aina voida luottaa siihen, että hän saa turvallisesti ja asianmukaisesti kaiken tarvitsemansa hoidon.

– Kynnys puuttua epäasialliseen ja laittomaan toimintaa pitää olla matala niin viranomaisilla kuin työntekijöillä. Jokainen hammaslääkäri ja muu suun terveydenhuollon ammattihenkilö vastaa viimekädessä aina itse toiminnastaan potilaiden hoidossa, Pöyry painottaa liiton tiedotteessa.

Meidän Klinikalla on yhtiön verkkosivujen mukaan ollut viisi toimipistettä, joista neljä Suomessa ja yksi Virossa. Meidän Klinikka kuvailee itseään paikallisten terveydenhuollon ammatinharjoittajien verkostoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)