Verkkouutiset

Lasten Parlamentilta ja Verkkodemokratiaseuralta peritään takaisin valtionavustuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö perii Suomen Lasten Parlamentti -yhdistykseltä, Suomen Lasten Parlamentin säätiön konkurssipesältä sekä Suomen Verkkodemokratiaseuralta vuosina 2010 ja 2011 myönnettyjä valtionavustuksia takaisin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Takaisin perittävien avustusten summa yhteensä 980 000 euroa. Syynä on valtionavustuksen käytön ehtojen rikkominen.

Takaisinperintä koskee Agora -lasten ja nuorten virtuaalisen toimipaikan, Lasten Kaupunki 2011 -virtuaalisen toimipaikan sekä nuorten nettivaalijärjestelmän kehittämisestä ja ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin myönnettyjä valtionavustuksia. Ministeriö katsoo, että hankkeisiin liittyvät hankinnat olisi pitänyt kilpailuttaa julkisista hankinnoista annetun lain mukaan. Kilpailutusta ei kuitenkaan ole toteutettu ja tämä rikkoo valtionavustuksen käytön ehtoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti kesällä 2012 tarkastaa Suomen Lasten Parlamentti yhdistykselle, Suomen Lasten Parlamentin säätiölle ja Suomen Verkkodemokratiaseuralle myönnettyjen valtionavustuksien käytön vuosina 2010 ja 2011.

Tarkastusten perusteella ministeriö on päättänyt periä takaisin Suomen Lasten parlamentti yhdistys ry:ltä 40 771 euroa, Suomen Lasten Parlamentin säätiön konkurssipesältä 510 000 euroa ja Suomen Verkkodemokratiaseura ry:ltä 430 000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)