Ministeriöiden verkkosivuilla häiriöitä palvelunestohyökkäyksen takia

Osassa ministeriöiden verkkosivustoista on havaittu keskiviikkona häiriöitä, joiden syynä on yhteiseen julkaisualustaan kohdistuva palvelunestohyökkäys.

  • LKS 20150112 - Mies käyttää tietokonetta palvelinhuoneessa Helsingissä 6. elokuuta 2014. Tilanne on lavastettu. ... A man types on a keyboard in a computer server room in Helsinki in this August 6, 2014 illustration picture. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

    Mies käyttää tietokonetta palvelinhuoneessa.

    ()

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskuksen Valtorin mukaan osassa ministeriöiden verkkosivustoista on havaittu häiriöitä. Häiriön syynä on valtion yhteiseen julkaisualustaan kohdistuva palvelunestohyökkäys.

Tilanteen rauhoittamiseksi tietoliikennettä sivustoille on rajoitettu väliaikaisesti. Tietoliikenteen rajaaminen ei Valtorin mukaan vaikuta sivustojen näkyvyyteen kansalaisille.

Häiriöt aiheuttavat hetkellistä hitautta ja ajoittaisia katkoksia valtioneuvoston kanslian, valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä Rahoitusvakausviraston verkkosivustojen käyttöön:

Valtori kertoo selvittävänsä palvelutoimittajan kanssa tilannetta ja tekevänsä korjaavia toimenpiteitä palvelujen palauttamiseksi. Valtori lupaa tiedottaa asiasta seuraavan kerran viimeistään torstaina aamulla puoli kymmenen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.