Verkkouutiset

Esko Valtaoja: Terrorismi ei ole länsimaissa minkään suuruinen ongelma

Professorin mielestä "terroristit eivät suinkaan ole hyökkäämässä länsimaita vastaan".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja kirjoittaa Turun Sanomissa otsikolla Terrorismin todelliset kasvot. Hänen mukaansa terrorismi ei ole juuri minkään suuruinen ongelma, ainakaan länsimaissa.

– Ongelma on mielikuva, mikä terrorismista on syntynyt, ja sen aiheuttamat seuraukset, Esko Valtaoja toteaa.

Valtaoja vertaa lukuja. Terroristien uhreja 2014 oli kaikkiaan 32 685 ihmistä, kun samana vuonna sodissa kuoli yli 160 000, liikenneonnettomuuksissa 1 240 000 ja lähes puoli miljoonaa murhattiin. Hänen mielestään kustannustehokkaasti ihmishenkiä säästämällä tulisi kaikki terrorismin vastaiseen taisteluun käytettävät rahat laittaa työsuojeluun tai liikenneturvallisuuteen.

– Vain yksi neljästäkymmenestä kuolleesta vuoden 2000 jälkeen on ollut länsimaalainen, Valtaoja huomauttaa terrorismin kohteista.

Pariisin 130 uhria olisivat 2014 hirmutekojen listalla vasta 16. sijalla.

– Terroristit eivät suinkaan ole hyökkäämässä länsimaita vastaan, korkeintaan muuta kuin pienenä sivujuonteena. Terrorismi ei edes ole varsinaisesti globaali ilmiö, vaan keskittynyt muutamiin harvoihin maihin. Terroristit eivät taistele meidän, vaan toistensa kanssa.

– Tehokkain tapa mitätöidä terroristien yritykset on olla antamatta pelolle valtaa. Suunnaton joukko fanaattisia islamisteja ei todellakaan ole uhkaamassa kaikkien länsimaalaisten henkeä, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)