Verkkouutiset

Vesivahingosta kymmenientuhansien remontti, vakuutusyhtiö vastasi tylysti: Harmi, ettette ole tyytyväisiä

Vakuutusyhtiö ei suostunut korvaamaan vesivahingosta aiheutuneita kustannuksia, koska vahinko oli syntynyt edellisen asukkaan aikana, jolloin vakuutus ei ollut voimassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pellolainen pariskunta kertoo Helsingin Sanomien Mielipide-palstalla isosta remontistaan, joka seurasi edellisen asukkaan aikana syntyneestä vesivahingosta.

Pariskunta oli pesuhuone- ja saunaremonttia tehdessään huomannut lattiassa vesivahingon. Huoneisto piti tyhjentää ja lattiat purkaa 150 neliön alueelta. Pohjavalu oli kuivattava ja desinfioitava.

”Aloimme tehdä työtä käskettyä. Saadaksemme korvauksia vakuutuksesta vuotopaikka oli löydettävä. Etsimme sitä tietysti putkistosta, mutta vuotoa ei löytynyt. Vihdoin vika paikantui aikaisemman asukkaan pyykinpesukoneen paikalle, josta pyykkikone oli siirretty pois jo kauan aikaa sitten”, asukkaat kertovat.

Yllätyksekseen he saivat vakuutusyhtiöltään laajasta kotivakuutuksestaan huolimatta tylyn vastauksen: koska vakuutus ei ollut voimassa, kun vahinko tapahtui, korvausta ei makseta.

Vakuutusyhtiön nettisivuilla luvataan pariskunnan mukaan, että ”LVI-putkiston tai pesukoneen vuoto voi kastella rakenteet ja irtaimiston, ja aiheuttaa mittavat vahingot. Vuototurvamme korvaa kotisi vuotovahingot”.

Pariskunnan mukaan vakuutusyhtiön mainoksissaan antamat kauniit lupaukset eivät kosketa heitä, koska heidän talonsa vahinko on vanha. He arvioivat, että remonttikustannukset nousevat kymmeniin tuhansiin euroihin.

”Vastasimme vakuutusyhtiön lausuntoon, ja yhtiö lähetti meille kirjeen, jossa todettiin: ’Harmi, ettette ole tyytyväisiä'”, pariskunta kertoo.

Pankki edellyttää kotivakuutusta, josta pariskunnan mukaan ei tosipaikan tullen ole mitään apua.

”Se merkitsee katastrofia. Vakuutuksen ottajan tulee muistaa, että yhtiöt kyllä mielellään ottavat rahamme, mutta korvausten kanssa onkin toinen juttu”, pariskunta sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)