Verkkouutiset

Vuokra-asunnon tarkastus kannattaa tehdä yhdessä vuokranantajan kanssa – ota kuvia

Vuokra-asunnon vakuusmaksun takaisinmaksuun liittyvät asiat ovat yksi kysytyimpiä Vuokralaiset ry:n neuvonta-asioita. Vuokralaisen ja vuokranantajan yhteinen asunnon alku- ja lopputarkastus vähentää epäselvyyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes kaikissa vuokra-asunnoissa on käytössä yleensä kahden kuukauden vuokran suuruinen vakuusmaksu, joka maksetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Vakuusmaksu on asukkaan takuu siitä, että hän huolehtii velvollisuuksistaan ja hoitaa asuntoaan hyvin.

Jos kaikki on vuokrasopimuksen päättyessä kunnossa, asukas saa takaisin maksamansa vakuuden. Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viidan mukaan yhdistykselle tulee asukkailta paljon kyselyjä, mitä vakuusmaksusta voidaan korvata ja onko varmaa tapaa saada se takaisin.

– Vakuusmaksusta voidaan korvata rästiin jääneitä vuokria tai korjaustoimia, jotka eivät johdu asunnon normaalista kulumisesta. Joskus normaalia kulumista on vaikea määritellä, mutta erimielisyyksien välttämiseksi kannattaa tarkistaa huoneisto ennen ja jälkeen asumisen yhdessä vuokranantajan kanssa, Viita neuvoo.

Viita opastaa myös tekemään mahdollisista puutteista kirjallisen huomautuksen vuokranantajalle, jotta asiasta jää tieto arkistoihin. Asunnon tilat voi myös kuvata ennen sisään muuttoa ja esimerkiksi lähettää kuvat sähköpostitse isännöitsijälle, jolloin molemmilla on tieto kuvien sisällöstä.

Vuokravakuusasioissa voi ottaa yhteyttä myös Vuokralaiset ry:n neuvontapalveluun numeroon 0600 9 1515.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)