Verkkouutiset

Puolustusministeri Niinistö: Muuttoliike itärajan yli on Suomen vakavin haaste – ”potentiaali on rajaton”

Jussi Niinistö sanoo pitävänsä itärajan yli tulevaa muuttoliikettä tällä hetkellä vakavimpana ja akuuteimpana haasteena turvallisuuspolitiikassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kirjoittaa blogissaan Brysselin Nato-kokouksesta, johon hän osallistui kumppanimaan edustajana.

– Nostin kokouksessa esille itärajan yli tulevan muuttoliikkeen, jota pidän tällä hetkellä vakavimpana ja akuuteimpana haasteena Suomen turvallisuuspolitiikassa, Jussi Niinistö kirjoittaa.

– Vaikka Venäjän rajan yli on tullut toistaiseksi verraten vähän turvapaikanhakijoita, määrä voi kasvaa ja potentiaali on käytännössä rajaton. Venäjällä on satojatuhansia tai jopa miljoonia ihmisiä, jotka voivat lähteä liikkeelle kohti Eurooppaa. Mikäli tätä virtaa aletaan kanavoida muuallekin kuin Suomeen ja Norjaan, asiasta tulee yleiseurooppalainen kysymys.

Hänen mukaansa Natolla ei ole roolia Suomen ja Venäjän välisen rajakiistan ratkaisussa, vaan Suomi käsittelee asiaa kahdenvälisesti Venäjän kanssa.

– Euroopan rajavalvontavirasto Frontexin mahdollisesta avusta on ollut puhetta, mutta vielä ei ole sen aika. Toivon mukaan kahdenvälinen poliittinen ratkaisu löytyy.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)