Verkkouutiset

”Pidättekö tehokkaana” – vainajien kuljetusta kilpailutetaan kaksi vuotta

Kansanedustajan mukaan poliisihallituksen aloittama kilpailutus kestää ja kestää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan budjettiviikolla siirryttiin keskiviikkona iltapäivällä käsittelemään sisäministeriön pääluokkaa.

Puheenvuoron pitäjien joukossa kansanedustaja Lasse Hautala (kesk.) kysyi sisäministeri Päivi Räsäseltä (kd.) vainajien kuljettamisen organisoinnista.

Lasse Hautalan mukaan ”eri puolilta maata on tullut esimerkkitapauksia, että liikenneonnettomuuksien tai muiden kuolinsyiden jälkeen on jouduttu odottamaan hyvinkin pitkiä aikoja vainajien pois siirtoa”.

– Tiedustelin tätä asiaa poliisihallitukselta, ja he kertoivat, että kilpailutus on aloitettu kesällä 2013. Elokuussa 2014 he totesivat, että kilpailutusta viimeistellään ja sen tarkoitus olisi valmistua ensi vuoden alusta, Lasse Hautala kertoi.

– Kilpailutuskausi on neljä vuotta. Pidättekö te, arvoisa ministeri, tehokkaana lähes kaksi vuotta kestävää kilpailutuksen järjestämistä, joka tulee käsittämään vain neljä vuotta? Pidättekö poliisihallitusta tehokkaana toimijana, Hautala kysyi.

Sisäministeri Päivi Räsänen myönsi vastauksessaan kansanedustajan olevan oikealla asialla. Hänen mukaansa poliisi vastaa oikeuslääketieteellisiin ruumiinavauksiin liittyvistä kuljetuksista ja kuljetussopimus on julkinen palveluhankinta, joka täytyy kilpailuttaa.

– Itse olen sitä mieltä, että tuo kahden vuoden kilpailutusaika on todellakin pitkä ja sitä tule pyrkiä lyhentämään, sisäministeri totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)