Verkkouutiset

Vain joka kymmenes liikaa juova on alkoholisti

Vain harva liikaa juova on koukussa alkoholiin, uusi tutkimus paljastaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaisviranomaisten teettämässä kansallisessa tutkimuksessa tutkittiin peräti 138 100 aikuisen juomatapoja ja suhdetta alkoholiin. Tutkimuksen perusteella kova humalahakuinen juominen ei vielä automaattisesti kerro alkoholismista.

”Monet ihmiset yhdistävät liiallisen juomisen alkoholiriippuvuuteen”, Yhdysvaltojen tartuntatautikeskuksen alkoholiohjelman johtaja tohtori Robert Brewer toteaa New York Timesille.

Peräti 90 prosenttia tutkimukseen osallistuneista liikaa juovista ihmisistä ei kuitenkaan täyttänyt alkoholismin määritelmää ja ollut riippuvaisia alkoholista.

Tohtori Brewerin mukaan liialliseen juomiseen on helpompi puuttua kuin alkoholiriippuvuuteen.

Yhdysvalloissa ”liialliseksi juomiseksi” mielletään miehiltä yli viiden alkoholiannoksen juominen yhdellä kertaa tai yli 15 alkoholiannoksen juominen viikon aikana. Naiselle vastaavat luvut ovat neljä annosta kerralla tai 12 annosta viikossa.

29 prosenttia amerikkalaisista juo näiden määritelmien perusteella liikaa.

Suomessa keskivertomiehen kertakäytön riskirajana pidetään yleensä seitsemää annosta kerralla tai 24 annosta viikon aikana. Naisella riskirajat kulkevat viidessä annoksessa kerralla ja 16 annoksessa viikon aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)