Verkkouutiset

Ministeri Pirkko Mattila esittää työtulovähennykseen lapsikorotusta

Sinisten mielestä vähimmäismääräistä sairauspäivärahaa on nostettava ja 55 päivän omavastuu poistettava.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sininen eli Uuden vaihtoehdon ministeriryhmä vaatii vuoden lopussa poistuvan lapsivähennyksen kompensoimista lapsiperheille muilla tavoin.

– Lapsivähennys voitaisiin muuttaa samansuuruiseksi työtulovähennyksen lapsikorotukseksi, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (uv./st.) sanoi sinisen ministeriryhmän tiedotustilaisuudessa.

Mattilan mukaan lapsikorotus koskisi työntekijöitä, joilla on lapsia. Kompensaatio ei kuitenkaan koskisi ihan kaikkia aiemmin lapsivähennyksen saaneita.

Lisäksi siniset esittävät, että vähimmäismääräisen sairauspäivärahan määrää nostetaan, jotta päiväraha olisi kaikissa tilanteissa nettona niin suuri, että tuensaajan ei tarvitsisi turvautua perustoimeentulotukeen.

Siniset esittävät myös, että sairauspäivärahan 55 päivän omavastuu poistettaisiin.

Mattilan mukaan sinisten kanta on, että kotihoidontuen nykytasoa ei lähtökohtaisesti saa laskea.

– Perusperiaate on edelleen se, että perheillä on valinnanvapaus. Olemme valmiita panostamaan kotihoidontuen tasoon enemmän, että se voisi olla alkupäässä enemmän. Porrastetaan sitten sieltä toisesta päästä, Mattila sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)